Norge - walk that walk

Åh denna underbara dag bara fortsätter. Vart jag skulle gå idag var inte bestämt, jag har inte så många nya ställen mer att gå på här! Så då bestämde jag mig för att gå tillbaka till Løsta, det var inte så fint väder när jag var där förra gången så då passade jag på att gå dit när de va fint väder med. Och jag måste ju säga att det är helt fantastiskt, jag kan nog aldrig sluta facineras av detta ställa alltså. FINASTE. PLATSEN. ALLA. KATEGORIER!!
 
Nu har jag ätit lunch, med ännu mera smultron, mums! Ska snart kila ner mot jobbet. Det kommer bli en bra kväll, det känner jag på mig.. jag är glad och då är alla andra glada... ok så kanske det inte alls är men man kunde ju hoppas iallafall :)
 
hänger med lite lamm gör jag också...
 
 
 

Norge - dancing in the sun

Halleluja vilken morgon!! Blev inte alltför sent på jobbet igår, så ja vaknade vid 8, eller jag vaknade många gånger innan 8.. men jag tvingade kvar mig i sängen ända till 8.. nån måtta får det väll vara! Men jag var så himla exalterad för jag skulle upp på min vanliga morgonpromenad, och den här morgon promenaden var nämligen nått speciellt för när jag var ute och gick igår så hittade bästa smultronstället, så min plan var idag att gå dit och plocka massa, massa massa smultron. Sagt och gjort, vädret var underbart med och och tillbringade över 2 timmar ute i friska luften. Har en rejäl uppladdning med smultron nu också, kan nog vara år sen jag åt det sist!? Och några ligger redan i magen! Åh vilken bra start på dagen, nu känner jag mig redo för vad dagen har att erbjuda! I mitt fall ska jag nog mest troligt gå på nån tur. Sen jobbar jag hela kvällen. Hoppas alla har en fin helg!! Saknar er därhemma ♥
 
 

Norge - born to die

Godmorgon vänner, eller morgon och morgon, förmiddag skulle jag väll säga! Känns som morgon för folk står och gör frukost här hemma.. själv har jag vart uppe sen halv 9. Hunnit med en skön promenad i regnet, favorit frukosten och en laddnind med mina fröknäcken. Som sagt så regnar det idag, så jag vet inte riktigt vart jag ska gå, allt blir så himla lerigt här när det regnar. Kvällen igår gick bra, vi hade endel att göra faktiskt så det var kul. Men inatt var en sån här knasig natt, då jag inte riktgt släppt jobbet, drömde bland annat att det hade vart kaos på jobbet, så jag skulle börja tidigare för att hjälpa till att städa så när jag vaknade så visste jag varken ut eller in. aningen panikslagen också då jag drömde att sällskapen jag hade igår gick till min chef och sa hur dålig jag var och att dom inte kunde fatta att hon anställt mig. Jag mår så dåligt av att höra sånt, även fast det bara är i mina drömmar. 
 
Jag har gått för mycket, mina skor har gått sönder :(
 

Norge - aldrig sur

Hoho, börjar 5 idag så vid det här laget vet ni ju vad det innebär.. GÅ PÅ TUR!! Idag så bestämde jag mig för att gå till Grinddalssätra. Sagt och gjort, dit gick jag.. men jag vill mer kalla det för GRODdalssätra, för så många och stora groder jag sett idag har jag nog aldrig sett förut. Hoppade högt varje gång jag såg dom. Men det var en väldigt fin tur, 820 meter över havet. Jag får verkligen aldrig nog av det här, vill bara gå mer och mer och mer!
 
Jag känner mig glad idag, jag ska jobba på olebuda!! gillar ändå det mer än cafet fakiskt.. igår så både fick jag en paket från min älskade syster, som jag saknar så mycket.. och skypade med henne. Jag fick mitt paket som jag skickat efter igår, ett stort paket med kokosolja, namnam så nu är det inte mycket som kan få mig på dåligt humör känner jag. Jobbar hela kvällen ikväll, fredagsdisco ikväll så det blir till inatt. Imorgon så börjar jag inte  först 5 då häller, så då får vi se vart jag går innan...
 
 
 
 
 

Norge - skageflå

Hallo, idag har jag vart ledig.. och ni vet väll vad det betyder? GÅ PÅ TUR!!! Idag så begedde jag och Tom oss till Skageflå. Vi åkte båt dit, gick upp för berget och gick hem. Himla fin tur faktiskt, men tråkigt att det inte var så fint väder. Det är aldrig det när jag är ledig.. vad är grejen liksom? Men dagen idag har vart väldigt bra, och ikväll ska ja nog gå och lägga mig tidigt. Jag ska nog faktiskt nu, tro det eller ej, men slå på en film. Jag är inte en film tittare och gör hällre andra roliga saker än att titta på film, men jag måste ju träna på det också. :)
 
 
 
 

NORGE - mami och papi <3

Idag åker kära mamma och pappa till Grekland i 2 veckor. Och jag måste erkänna att jag kommer sakna dom väldigt mycket! Jag om nån är väldigt hemma / familje-kär.. det kanske är svårt att tro när jag far och flänger som jag gör.. Men jag pratar med dom typ hela tiden, och nu kommer jag inte kunna göra det på så länge! men jag får försöka tänka possetivt, att när dom kommer tillbaka är dom här på nolltid! Snart är det bara 2 veckor kvar! 
 
Sånna här dagar när man känner sig lite halv nere, så kommer plötsligt alla tankar påengång. Ibland önskar jag att  jag bara kunde stänka av mitt huvud. Man märker väldigt tydligt när jag är så, för när jag är ute och går så går och går jag bara och heltplötsligt har 1 timme gått. Och jag vet egentligen inte vad jag gjort på den timmen, ibland känner jag mig lite övermänsklig faktiskt, som att jag bara kan gå och gå och gå.. det finns liksom inge stopp på mig, jag har energin till att springa ett marathon lopp.. och sen ett till.. om ni förstår!Konstig känlsa! Svammel svammel såhär på morgonkvisten.. vet nog inte riktigt själv vad jag känner just nu faktiskt.. Jag vill hur som hälllst bara önsla min mamma och pappa en BRA SEMESTER!!! snart ses vi <3
 
 

Norge - this is beautiful

Börjar 5 idag också, så det har inneburit mer promenader. Kom hem ganska sent inatt, så jag sov ut lite imorse.. hör och häpna, ända till kl 9! Längre kunde jag inte ligga kvar innan jag fick spring i benen och gav mig ut på min morgon promenad. Efter det så har jag vart iväg mot homlong, det är så himla vackert där borta och jag kommer nog aldrig få nog av det stället. Har skypat med mamma och pappa nu, dom åker utomlands imorgon och jag kommer inte kunna prata med dom på 2 veckor!!! Men efter det så kommer dom hit till mig och jag längtar längtar längtar!! Nu ska ja springa ner på jobbet, här ör lite bilder från dagen :)
 
 
 

Norge - walkwalk

 Hallå, ut i det fina vädret var det ja.. mitt mål denna dagen var örnesvingen, en "känd" utkiksplats. Jag gick och gick och gick men kom aldirg dit, den var längre bort än jag trodde och kl blev så mycket så ja va tvungen att vända hemmåt. Fin utsikt över Geirnager fick jag iallafall, och en himla skön promenad. Nu blir det jobb hela kvällen!!
 
 

Norge - beautiful morning

Godmorgon! Igår var nog första lördagen på länge som jag fick sluta så tidigt som kl 10!! Det var skönt, det firades med en kopp te framför datorn hemma sen i säng tidigt. Det betydde att jag vaknade upp pigg och glad ganska tidigt imorse och tur var väll det för vädret var himla fantastiskt! Nu sitter jag och har ätit frukost i lugnan ro, beställt lite saker från internet, jag bor ju i en liten by där man typ inte kan få tag på nånting alls!! Och nu tänkte jag bege mig ut på en liten promenad igen, vädret är fortfarnade bra så lika bra att passa på medans solen är framme, eller vad säger ni :) Jag börjar inte först 5 idag häller, men ikväll har vi bransje kväll, så då slutar jag inte först 3 inatt. Hoppas ni har det bra hemma :)
Vad säger ni om den här morgonen liksom??
 
 
 
 

Norge - love will take you

Hej alla vänner! Hoppas ni alla haft en super bra valborg! Det ser så ut på alla statusuppdateringar iallafall. Jag vet att jag förra året bestämde mig för att denna midsommar ska jag fira midsommar påriktigt, och inte jobba.. så ble inte riktigt fallet för jag åkte hit till Norge och här är jag för att jobba, så det blev ännu en midsommar för mig då jag jobbade. Men det var kul det med. Men nästa år mina vänner, då ska jag göra allt för att försöka fira en riktig svenk midsommar med allt som hör till! Vädret här är inte så jätte bra, det regnar mest hela tiden, men vet ni vad? Jag hänger inte läpp för det. Idag när jag var ute och gick så gick jag bara och njöt av hur underbart och vackert det är här ändå. Regnet har sin charm det med, och jag kunde inte annat än att bara gå och le för mig själv. ( Och åt alla turister som sitter på bussarna och vinkar åt mig närdom åker förbi ). Nu ska jag börja jobba kl 5 så jobbar jag hela kvällen idag igen,blir inte liak sent som igår iallafall! Ha en fortsatt trevlig midsommar helg alla!!!
 
( skulle ha postats igår men något blev fel ) 
 

Norge - jag lever

Godkväll! Jag ville bara meddela att jag fortfarande lever, men nog tog toppturen lite på min kropp må ni tro. Jag har faktiskt känt mig rätt så seg de senaste dagarna, Vilket inte alls är jätte vanligt för mig. Men nu börjar jag bli som vanligt igen! Har jobbat från 10-10 idag, och känner mig faktiskt rätt så fräsch nu också.. Imorgon är det midsommar.. jag ska jobba.. vilken surprise va? Men jag börjar inte först kl 5 så jag har hela dagen på mig att göra annat.Funderar på vart jag vill gå härnäst.. Jag börjar sent hela helgen.. så jag har massa tid att se fina ställen :D LUCKY ME!!!!
 

Idag gick mami och papi på semester!!! HOPPAS NI FÅR EN FIN SEMESTER ÄLSKADE NI!! Det betyder att ni snart kommer hit till mig!!:DGLAD TJEJ HEJ!!!!
 
 
 

Norge - topptur

O-M-G!! jag säger bara oh my god vilken känsla! Vilken frihet och vad avkopplande det var! Självklart också väldigt väldigt jobbigt! Jobbigare än vad jag trodde faktiskt, och hårdare. Jag har pulsat i snö, och hoppat över forsar, gått i världens backar och klättrat över stenar, även hamnat på rumpan några gånger idag. Men vilken känlsa altså, så mäktigt och så häftigt. Att gå 1413 meter över havet och stå å toppen och titta ut över landskapet var bland det coolaste jag vart med om, en liten picnic på toppen där det öven började snöa, om det var kallt? SVINKALLT! Jag tror nog aldrig att kaffe har smakat så bra som då. Lite mer än 6 timmar allt som allt vra vi borta. Vädret var inte riktigt med oss i dag, men äh lite regn har väll ingen dött av! Jag ångrar absolut inte att jag gjorde det här, och jag kommer alltid minnas den här dagen som dagen då jag bessteg ett berg.. för första gången!! SÅ NAJS!!
Vårat mål
 
Storsäterforsen, när man går under ett vattenfall och fika uppe på toppen
Vandring i snö
På toppen!
Picnicpaus
 
 
 
 
 

Norge - på't igen!

Åh vad jag är taggad så jag döör, min absolut första topptur står på schemat! Förväntingarna är höga och nervositeten börjar stiga. Topp tur låter i mina öron lite läskigt, som bergsbestigning typ! Ett berg ska bestigas och jag kommer att befinna mig 1413 meter över havet! wohoo vad kul det här ska bli!! Ni kan ju skänka mig en tanke idag, när jag kämpar mig upp för berget!! Puss
Bild från gårdagsens tur!

Norge - ännu en tur

Alltså jag kan inte förstå att jag har varit här inte bara en.. utan två sommrar tidigare.. men aldrig gått till dom här vackra platserna som jag nu plöjer igenom. Min tanke var idag att jag skulle gå mot homlong och sen vidare lite längre, väldär inser jag att "ah, homlong seatra är inte så långt" så dit gick jag.. nog var det längre än jag trodde allt så lite mer än 3 timmar senare stapplade jag in igen, väldigt svettig! Men såå  kul det var och väldigt väldigt vackert! Nu har jag fått i mig lite lunch och jag är taggad för att jobba. Ikväll har vi branshe kväll så ja jobbar till 3 nångång, men imorgon är jag fri. Funderar på en topp tur då, min första isåfall, bara vädret är ok! Här kommer lite bilder från dagen :)
 
min slutstation, med vattenfallet sju systrar i bakgrunden!
 
 
 

Norge - can't get enough

Hallå vänner! Dagen igår var sinnes på många sätt. Det var sinnes-bra väder, det var sinnes-mycket folk på resturangen, och jag var sinnes-glad.. mesta dels iallafall! De flesta andra var iallafall sinnes-glada så då blir jag glad! När jag var ute på min promenad i det fina vädret blev jag inringd tidigare till jobbet, stressa hem duscha fixamat och allt det där och springa ner till jobbet, väl där fick jag inte sitta en endaste gång tills jag slutade kl 1 på natten. Men inte klagade jag inte, det var kul på jobbet och alla var glada, de flesta hade ju bestigit dalsnibba, och vädret hade vart undebart så alla var super nöjda och glada.. även jag! Men jag har insett att jag inte riktigt är den gamla vanliga Sanna än, inte den jag brukar vara och inte den jag vill vara. Jag har blivit begränsad till en viss del, vilket stör mig ibland, och får mig att känna att jag inte räcker till. Jag försöker göra rätt, och göra det som är det bästa för mig, men ändå känns det som jag gör fel. Nåväl, det är väll bara nått jag får lära mig att leva med trotsallt, det här kanske inte alls är ett problem för andra människor vem vet..
 
Nej nu vet ni vad.. nu ska ja ut promenad igen, ni kanske har märkt att jag inte kan få nog av det här? Jag börjar inte först kl 6 ikväll så jag har massor att timmar att slå ihäl, och det gör man bäst ute i friska luften. Haha man kan nog nästan säga att gå här är som min drog! I just love it...
 
Jag på min promenad i morse, glad som vanligt!
 

Norge - my room

Godförmiddag på er alla! Hoppas allt är bra med er. Den här helgen verkar vara en helg i både träningens och festandes tecken.. här i Geiranger är det det årliga Dalsnibba run, då man antingen ska gå, springa eller cykla upp till dalsnibba som är 1500 meter över havet. Hemma är det å-varvet och så är det ju summerburst också. Här var det fredgasdisco i vanlig ordning igår, jag jobbade som vanligt, och vaknade upp pigg och fräch idag! Fint väder har vi också så ja både har gått, gjort lite styrka, strechat och ätit frukost ute i solen. Ibland kan man inte klaga, jag börjar inte först 4 idag, så ja funderar på att gå ut en sväng till i det fina vädret innan jag börjar. Jag kom försesten på att ni inte fått sätt mitt rum än, så nu när det är nystädat så kan jag passa på att visa det. Jag trivs faktikst bra här, men om jag saknar min lägenhet därhemma!!! Min fina lilla lilla älskade lägenhet<3
 
 
 
 
 
 

Norge - På tur

Hallå hallå, idag börjar jag inte först åtta, så i mina ögon har jag vart ledig! Dagen har spenderats på bästa tänkbara sätt.. gått,gått och gått! Och städat och bakat mer knäckebröd! Inte dåligt. Min absolut bästa promenad idag var den som var upp till lösta, en liten och lagom tur som man kan gå. Men så himla vackert.. jag skäms nästan över att det här är min tredje sommar här, men första gången jag någonsin var där. Och vet ni vad jag mötte där uppe? Ett himla trevligt engelskt par, i 70-års åldern!!! Så facinerade att dom hade gått ända den biten upp, visst det är inte värsta jobbiga turen, men tänk att dom var 70 år. Och då kan jag säga att vägen var ganska dålig på vissa ställen då man fick klättra upp för stenar och hålla i ett rep typ! Sån ska jag också vara när jag är 70!!! Börjar soms agt jobba nu kl 8, först litei resturangen sen jobbar jag fredags disco ikväll. Ha en fin helg hemma allesammans :) PUSSS
 
 

Norge - queen elizabeth

Hejsan, idag skulle vara min lediga dag, min först lediga dag på 2 veckor, men vet ni vad jag ska göra? Det vet ni nog alla vid det här laget... jobba! Och jag kan tänka mig att ni inte är förvånade häller, den work-a-holic som jag är. Igår började det en ny kille hos mig på resturangen, så jag ska lära upp han idag också. Jag börjar inte först 5 så på så sätt så kan man ju säga att jag är ledig ändå! Har hunnit med massa denna morgon. Städat vart ute och gått, bakat fröknäcken, nu ska ja ut på ännu en promenad och kolla lite saker här i byn, man får bara inte nog av detta ställe, om jag inte skulle jobbat skulle jag nog faktiskt gått hela dagarna!
 
Igår låg förövrigt Queen elizabeth inne i fjorden, det är som en efterföljare av Queen Mary och den bruka komma in här några gånger per sommar. Queen Mary brukar komma in 2! Båda skeppen är från ca 2a världskriget om jag inte har helt fel, och jag skulle absolut inte ha nått emot att gå på en av dom båtarna och se hur dom är, lär ju vara lite skillnad än viking line båtarna liksom! höhö
 
 

Norge - grattis pappa

IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA PAPPA ÅR!
GRATTIS PAPPA PÅ DIN DAG!!
DU ÄR BÄST!!!
Det här är en bild från pappas 50 års fest! Det var helt klart en av mina bästa dagar i mitt liv! Jag har nog aldrig sett pappa så lyckligt! Jag skäms lite över hur dåligt jag visat hur mycket jag tycker om honom. Men det gör jag iallafall♥
 

Norge - in the sun

Hallå hallå, här sitter jag i solen och dricker te! Hur skönt som hällst faktiskt! Dagen idag har gått bra, och solen har vart framme hela dagen. Jag har precis skypat med hemmet! Kan knappt vänta tills som kommer hit till mig och hälsar på! Ska bli så otroligt kul. Jag är väldigt hemmakär av mig om ni inte har märkt det. Imorgon kan det bli väldigt busy då de kommer in över 8000 männiksor med båt. Eller rättare sagt 4 båtar. Nu ska vi snart ha husmöte här, regler ska sättas om lite allt möjligt. Sen blir det sängen för mig för som sagt, imorgon kan nog bli en tuff dag! 
 
 

Norge - phone

Jag är så lycklig, igår fick jag tag på en laddare till en iphone 5!! Verkar som ingen här har en femma utan bara 4 så jag hade vart utan telefon i 1,5 dag. 36 timmar!!! Hur överlevde jag? Nu fick jag iallafall låna en så nu funkar min telefon igen! Inte nog med det, solen sken i morse när jag vaknade, det var ett tag sen sen sist så bara där fick man lite extra energi! Och av min telefon, så nu har jag typ.. megamassa energi! wohoo! Lycklig tjej hej!!
 

Norge - workaholic

Hua, man kan nog säga att gamla Sanna är tillbaka för ett litet tag. Har lyckats jobba 29 h på 2 dygn! Inte illa pinkat må jag säga, och jag orkar fortfarande! I fredgas så jobbade jag först dag, sen var det fredagsdisco på kvällen, med soppsäcks tema, och jag trodde aldirg att man kunde vara så kreaktiv som folk faktiskt var!! Och endel var bara..... fula! Haha Igår så kom jag in till 12 och städade efter gårdagsens festligheter, hade i princip tom restayrang fram till kl 7, då BOM! Nej ett stort sällskap ( firmafest) som var väldigt krävande plus lite småbord gjorde så ja inte fick en lugn stund fram till 1 på natten, Jag har dessutom lyckars haft sönder min laddare till min mobil.. igen(!) så mobillös gick jag och la mig och var orolig att jag inte skulel vakna itid idag, och orolig sanna = lika med dålig sömn, så nog kom jag upp i tid allt! Lyckan av att vakna till ett alldeles grått och regnigt geiranger är så stor.. skämt åsido, en blöt promenad senare en stor kopp te och lite frulle ska ja nu fixa ordning mig för ännu en dags jobb. Tror inte riktigt det blir lika busy som igår, men skulle va kul med lite att göra iallafall. Hoppas allt är bra med er därhemma!! nu ska ja Workie workie
 
Eftersom jag inte har nån mobil för tillfälllet får en gammal bild representera mitt mående. Känner mig glad, trots vädret.. jag älskar faktikst mitt jobb:)

Norge -These will be the years

Jag vet att jag skrev förra året att det året skulle bli ett bra år, tom det bästa! och jag kan inte sticka under kanten att jag hade ett väldigt bra år, eller jag tyckte att jag hade ett bra år iallafall, finns det en skillnad där? Året slutade hur som hällst inte bra, så nu gör jag ett nytt försök med att ha ett bra år, och jag ska göra allt för att det ska bli det bästa. Med några erfarenheter rikare ifrån förra året så är jag på god väg att få ett väldigt bra år. Och jag känner det på mig att det här är början på ett bra liv! Jaja massa svammel från min sida såhär på morgonen, har vart ute och gått idag, dagens status är väldigt molnigt, och delvis regn, kallt och jävligt.. Men dagens mående kanske ni märker är förväntansfull och glad! I feel good :)
 

Norge - Good day

Hej hopP! Vet ni vad? Jag hade rätt! Det här har varit en bra dag! EN alldeles utmärkt dag faktiskt. Såhär vill jag att alla dagar ska vara. Visst vi har haft väldigt irriterande och jobbiga kunder idag, och jag har stört mig på dom, men samtidigt haft kul åt dom.. just för att dom är så dumma! Så dom har verkligen inte förstört min dag, mer gjort min dag ännu bättre! Så idag känner jag mig glad, nästan löjligt glad! Men det känns skönt, för det var längesen jag kände den här glädjen nu, så nu känner jag att jag är påväg mot bättre tider. Ett nytt liv helt enkelt, bort med det gamla tråkiga och in med det nya! Jag hade så energi efter jobbet idag, så ja gick på en liten promenad. Man kan som sgat inte få nog av promenader i detta landksap. Jag har det bra här helt enkelt.. och jag trivs i den situationen jag är i just nu! För nu mår jag bra :)
 
En löjligt glad Sanna och mitt vackra hem
 
 

norge - it's a new day

Godmorgon, idag känner jag mig genast mycket gladare. Började dagen med min promenad utan regn denna dag, bra start! Jag har massa med mål med denna vecka och ser fram emot vad denna vecka har att erbjuda! Frukosten är i magen och jag ska snart pallr amig ner mot jobbet. Idag är en bra dag det känner jag. Ingenting kan förstöra den.. inte ens några japaner som ber mig ta kort på dom när jag är ute och går.... trots att dom har typ 20 andra japaner i deras grupp.. Typ ser jag ut som en fotograf eller? haha nej inte ens dom kan förstöa min dag!
Its a new dawn, its a new day, its a new life for me
AND I'M FEELING GOOD
 
 
 
 

Norge - shit day

Just nu känns allting ganska skit.. vädret är skit, staden känns skit och allt känns skit. Jag framförallt känns mest skit. Nu går jag och lägger mig och somnar från denna skitdag och hoppas på en ny bättre dag imorgon!
 

RSS 2.0